ÁPRILIS 11-ÉN DÉLBEN INDUL A JEGYÉRTÉKESÍTÉS!

 

Az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó fesztiválprogramjában kihagyhatatlan, legendás előadások látogatnak Pécsre, melyekre a jegyek 12 órától kaphatók.

A PÁL UTCAI FIÚK - A VÍGSZÍNHÁZ KULTIKUS MUSICALJE ELŐSZÖR A FŐVÁROSON KÍVÜL

JEGYVÁSÁRLÁS

A Dés-Geszti-Grecsó trió előadására hónapokkal előre sem lehet már jegyet kapni a fővárosban. Marton László rendezésében a magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb, felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérintő alkotása elevenedik meg. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a miénk, ahogy Dés-Geszti csupa érzelem, csupa dallam betétdalában éneklik a szereplők, élükön Vecsei H. Miklós csupaszív Nemecsekével.Mindnyájan emlékezünk az einstandolásra, amikor a vörösinges Pásztorok elrabolják Nemecsek kedvenc üveggolyóit, emlékezünk a gittegyletre, a füvészkertre, a csatára a grundon, és Nemecsekre, aki feláldozta magát a grundért és a társaiért. Költészettel és emlékekkel teli hívószavak ezek, amelyeket minden generáció újra- és újra felfedez magának. A Vígszínház nagyszabású produkciója Magyarországon először lesz látható a fővároson kívül a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozón.

JEGYVÁSÁRLÁS
 

HOLT KÖLTŐK TÁRSASÁGA - ROBIN WILLIAMS LEGENDÁS FILMJÉNEK SZÍNPADI VÁLTOZATA A POSZT-ON!

Ó, KAPITÁNY, KAPITÁNYOM!

JEGYVÁSÁRLÁSÓ, kapitány, kapitányom! Ismerős? A Holt költők társasága, ahogy még biztosan nem láttad! Egy ifjú lelkeket lángra lobbantó, különc tanár és egy csapat lánglelkű diák, életre szóló szerelmek és barátságok, szívekbe égő tanulságok: a Robin Williams által legendássá tett történet a POSZT-on a Veszprémi Petőfi Színház előadásában, Oberfrank Pál főszereplésével egy kihagyhatatlan estén elevenedik meg a Pécsi Nemzeti Színházban!

JEGYVÁSÁRLÁS
 

ELVTÁRSAK, MEGNYÍLIK AZ ÁLLAMI ÁRUHÁZ!

IDÉN IS LESZ OPERETT A POSZT FESZTIVÁLON!

JEGYVÁSÁRLÁS

"Halló, halló, figyelem! Áruházunk tíz perc múlva nyit. Készüljetek! Előre a Minisztérium zászlajáért!" Latabár Kálmán filmjéből vérbeli operett készült: ez az Állami Áruház a POSZT-on! A vidám barakkban a nevetés garantált!A Diadal Áruház szorgos eladói vígan készülődnek nyitáshoz. Percre sem restek, hiszen a tét óriási: idén melyik áruház nyeri el a Minisztérium zászlaját? A diadalhoz közös nevezőre kell jutni a nagy kérdésben, hogyan is kell eladni. A kapitalizmus vad csökevényei szállnak harcba tehát a szocialista termelés józan következetességével. Ferinek mindemellett szembe kell néznie az áruház külső és belső ellenségeivel is. Hol az imperialista uszító Amerika Hangja Rádió, hol a titkon reakciós vezérigazgató a soros. És hogy jut idő ennyi munka közt a szerelemre is?! Funtek Frigyes bravúros rendezéséből kiderül...

JEGYVÁSÁRLÁS
 

DUPLÁZIK AZ ÖRKÉNY A POSZTON!

KULTDRÁMA A FESZTIVÁLPROGRAMBAN

JEGYVÁSÁRLÁS

Az ország egyik legjobb társulata, az Örkény Színház idén is duplázik a POSZT-on! Egy vidéki lány New Yorkban próbál szerencsét. Nem is sejti még, hogy hamarosan megtapasztalja, milyen a nagybetűs Élet... A Sylvia Plath kultuszregényéből készült, elemi erejű előadás, Az üvegbúrára a fesztiválprogramban!Esther Greenwood élete a megtestesült amerikai álom. Húszévesen egy híres női magazin ösztöndíjas gyakornoka, és sorra nyílnak előtte a kapuk. New Yorkban szakmai sikerek, fogadások, hírességek forgatagába kerül, ám ő úgy érzi, képtelen megfelelni az elvárásoknak.

Sylvia Plath Az üvegbúra című regénye a huszadik század sokat elemzett és idézett kultuszműve. Az önéletrajzi ihletésű történet egyrészt a nővé válás stációit mutatja be kíméletlen őszinteséggel, másrészt a kamaszkor és a felnőtt lét közti átmenet bizonytalanságokkal teli időszakának lenyomata. A belső félelmek, az önazonosság-keresés elemi erejű megfogalmazása.

JEGYVÁSÁRLÁS
 

ÚJABB FERGETEGES VÍGJÁTÉK A MADÁCH SZÍNHÁZBÓL!

A PÁRATLAN ÉLMÉNY FOLYTATÁSA

JEGYVÁSÁRLÁS

A Páratlan Páros akkora siker volt a Madách Színházban, hogy amikor sok száz előadás után a színházba megérkezett a friss-ropogós folytatás, senki, még a rendező, Szirtes Tamás se gondolta volna, hogy a bravúr megismételhető. Ám ez nem csak hogy sikerült, hanem az eredeti sztárpáros, Cseke Péter és Szerednyey Béla főszereplésével készült, az előzmény ismerete nélkül is teljes értékű folytatás legalább akkora közönségkedvenc lett, mint elődje.John Smith,  londoni taxisofőr immár tizenhat éve él változatlanul boldog házasságban a város két kerületében lévő lakásai közti ingajáratban, két hűséges feleségével, Maryvel és Barbarával. Az elmúlt évek alatt az élet fontos változást produkált: Johnnak immár két gyermeke van, két közel egykorú kamasz, az egyik Marytől, a másik Barbarától, egy lány, meg egy fiú, akik nagy örömmel fedezik fel, hogy véletlenül mindkettőjük apját John Smithnek hívják, sőt véletlenül mindkettő taxisofőr. Ez a felfedezés a John Smithünk számára korántsem ennyire örömteli. A lassan félőrültté váló apa most már azért ingázik a két lakás között, hogy megakadályozza a féltestvérek találkozását.

A Páratlan Páros után idén tehát a folytatást hozzuk el Pécsre, amely sokak szerint még fergetegesebb, mint az ország egyik legrégebb óta futó előadásának címét kiérdemlő első rész. Zsebkendőket bekészíteni: a hasfalszaggató poéndömping garantált!


JEGYVÁSÁRLÁS
 

Jegyek kaphatók személyesen a pécsi értékesítési pontokon: a Kodály Központban, a Művészetek és Irodalom Házában,
a Széchenyi téri Pécs PONT-on, a Zsolnay Kulturális Negyed Látogatóközpontjában, illetve a KultURÁN Infopont és Ajándékboltban (7633, Pécs, Ybl Miklós utca 7/2).