ANDREW LLOYD WEBBER:
MACSKÁK

A Madách Színház előadása

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

T.S. Eliot angol költő Macskák könyve című versciklusát zenésítette meg zseniálisan Andrew Lloyd Webber, és ebből készült a fantasztikus, világsikerű Macskák musical. A Madách Színház 1983. március 25-én mutatta be a Macskákat, közvetlenül a londoni ősbemutató után.

Az eltelt 34 évben az előadás több mint 1400-szor került színre – nemcsak Budapesten, hanem Szegeden,  Debrecenben, Nyíregyházán, sőt az olaszországi Trento és Bergamo közönsége előtt is.  Minden magyar színházi rekordot megdöntve eddig több mint 1,6 millió néző vásárolt jegyet a musicalre.

A Madách színház (és a világ) egyik legnépszerűbb musicalje Pécsett először kerül bemutatásra a 2018-as POSZT-on 

RENDEZŐ

Szirtes Tamás
Született: 1945. január 7.

1964-1968 között végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskola színházrendező szakán Major Tamás osztályában. 1968-1972 között a József Attila Színház, 1972-1973 között pedig a Miskolci Nemzeti Színház tagja volt. 1973 óta a Madách Színházban dolgozik mint rendező. 1977-2005 között a Színház és Filmművészeti Főiskola színházhallgatóinak tanára és egyetemi docens volt. 2004. február 1-jétől a Madách Színház Kht. ügyvezető igazgatója, megbízatása 2022. február 1-ig szól.[1] A Csillag születik tehetségkutató versenyének zsűritagja volt 2009-ben és 2011-ben.

 

Alkotók

Díszlettervező Götz Béla
 
Jelmeztervező Kovács Yvette Alida
Vágó Nelly
 
Zenei vezető Kocsák Tibor
 
Betanító balettmester Molnár Ferenc
Sárközi Gyula
 
Karmester Bolba Tamás
Zádori László
 
Koreográfus asszisztens Kaszás Ildikó
 
Betanító balettmester asszisztens Vaszilenko Eugenia
 
Maszk Hufnágel Mariann
 
A rendező munkatársa Cs. Nagy Endre
Kutschera Éva
 
Társrendező-koreográfus Seregi László
 
Rendező Szirtes Tamás