TASNÁDI ISTVÁN: KARTONPAPA

Éva nemrég veszítette el férjét, Miklóst. Képtelen elfogadni az imádva-rettegett családfő halálát, ezért kivágja kartonból. Éva, Miklós és fiuk, Zsolti vendégségbe érkeznek Éva testvéréhez, Károlyékhoz, a kulturált, értelmiségi, felvilágosult családhoz, hogy megbeszéljék, hogyan osztozzanak a családi vagyonon. Zsolti bemutatja új barátnőjét, esznek, isznak, vígan vannak.

Tasnádi István legújabb darabját a székesfehérvári Vörösmarty Színház felkérésére írta.

Stroboszkóp használata miatt az előadás megtekintését terhes anyáknak, epilepsziásoknak, valamint pacemakerrel rendelkezőknek nem javasoljuk.

RENDEZŐ


Hargitai Iván

1967, Debrecen

1986–1991 között a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának hallgatója volt. 1990–1995 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola színházrendező szakán tanult Székely Gábor osztályában. 1994–1998 között az Új Színház rendezője volt. 1998–2002 között szabadúszó rendezőként dolgozott. 2002–2010 között a Pécsi Nemzeti Színház prózai tagozatának vezetője volt. 2004–2009 között a Színház- és Filmművészeti Egyetemen DLA-fokozatot szerzett. 2009-től a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház és a székesfehérvári Vörösmarty Színház rendezője, a prózai tagozat vezetője. 2012-ben az Új Színház rendezője volt.

 

SZÍNLAP

TÓTH ILDIKÓ Éva
EGYED ATTILA Károly
KISS DIÁNA MAGDOLNA Juci
PÁLYA POMPÓNIA Helga
KOVÁCS TAMÁS E. H. Zsolti
MAGYARÓSI ÉVA Díszlettervező
KÁRPÁTI ENIKŐ Jelmeztervező
PERCZEL ENIKŐ Dramaturg
DOBRI DÁNIEL Zene
SULYOK BENEDEK Elektronika
WEIL SZILVIA Súgó
KALMÁR JOHANNA Ügyelő
NÉMETH MARIANN Rendezőasszisztens
HARGITAI IVÁN Rendező

JÁTÉKIDŐ: 1 ÓRA 30 PERC SZÜNET NÉLKÜL