CSALÁDTÖRTÉNETEK

Könyvbemutató Tasnádi Istvánnal, Hajdu Szabolccsal és Pass Andreával

Moderátor: Sándor L. István

A Selinunte Kiadó Olvasópróba című könyvsorozata színházban már bemutatott darabokat ad közre tematikus válogatásban. Nemrég jelent meg a sorozat ötödik kötete, amely családtörténeteket állít a középpontba. Ebben a kötetben olvasható Tasnádi István Kartonapapa című drámája is, amelynek székesfehérvári ősbemutatója a POSZT versenyprogramjában is szerepel. A kötetben (Háy János és Tóth Krisztina műve mellett) megjelent Hajdu Szabolcs Kálmán-nap és Pass Andrea Bebújós című darabja is. Erről a három szerzőről, a három darabról és a három előadásról szól beszélgetésünk, amelyre meghívtuk a Kartonpapa rendezőjét, Hargitai Ivánt is.

A Családtörténetek című kötet (a Selinunte Kiadó más kiadványaival együtt) megvásárolható és dedikáltatható a helyszínen.

Még nem fordult elő a POSZT történetében, hogy egy kortárs drámaíró két darabjával is szerepeljen a versenyprogramban. Most Tasnádi Istvánnal ezt történt. Először a Kartonpapa című előadása látható a POSZT-on (majd ezt követi a Rozsdatemető 2.0). A székesfehérvári színház által bemutatott Kartonpapa megjelent a Selinunte Kiadó Családtörténetek című drámaantológiájában. Ezt a kötetet is bemutatjuk azon a közönségtalálkozón, amelyet a Kartonpapa előadása után rendezünk. A beszélgetésen Tasnádi István és alkotótársai vesznek részt.