MI TÖRTÉNT BABY JANE-NEL?

Henry Farrell regénye alapján a szövegkönyvet írta Ernyei Bea és Galambos Péter

Két nővér életük különböző szakaszaiban voltak sztárok: Baby Jane, a híres gyerekszínész és húga, Blanche, aki felnőttként vált filmcsillaggá. Blanche karrierjének a csúcsán Jane már csak kisebb szerepeket kap, ámde egy váratlan baleset kettétöri Blanche pályáját, és a két testvért évtizedekre egymáshoz köti. Huszonöt évvel később a nővérek furcsa, függőviszonyban vannak egymással: együtt élnek, ragaszkodnak egymáshoz, de a háborúzás nem ér véget, egyre csak fokozódik. Az egész életükön át ívelő rivalizálás a szülők szeretetéért, a hírnévért, a sikerért, odáig fajul, hogy veszélybe sodorják egymás és önmaguk életét. A helyzeten változtatni kell, de hogyan? A rejtett haragok, az át nem beszélt, tisztázatlan életesemények megkeserítik minden együtt töltött percüket, életük minden mozzanatát. Vajon át tudnak-e lépni a sérelmeiken, vajon tudnak-e változtatni az életükön akkor, mikor a sok elfojtott harag már gyűlöletté és gyilkos indulatokká változik át? Hogyan lehet megbocsátani valakinek, aki bántott, és hogyan tudunk túllépni a megsebzett énünkön? A Mi történt Baby Jane-nel? című előadás azt a kérdéskört vizsgálja, hogy a szenvedéseikben, a lelki- és szerfüggőségeikben mélypontra jutott emberek maguk mögött tudják-e hagyni a megbetegedett énüket, és újjá tudnak-e születni egy kiteljesedett életbe. - Ernyei Bea, dramaturg

RENDEZŐGalambos Péter

1962, Budapest

Magyar színházi rendező, drámaíró, díszlettervező, festő és grafikus. 

A Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola alkalmazott grafika szakán tanult, majd 1992-ben a Színház- és Filmművészeti egyetem rendező szakán végzett. Dolgozott filmgyári asszisztensként, 1996-1998. között volt art director a Sky Filmnél, majd 1999-2000. között a Budapesti Objektív Csatorna adásrendezője volt.

1992-től dolgozik színházi rendezőként és díszlettervezőként. Számos előadást hozott létre többek között a Veszprémi Petőfi Színház, a Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis, a Bárka Színház, a székesfehérvári Vörösmarty Színház, tatabányai Jászai Mari Színház, az egri Gárdonyi Géza Színház, a Szegedi Nemzeti Színház, a Centrál Színház, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház, Pesti Magyar Színház és a Nemzeti Színház társulatainak művészeivel.

 

 

SZÍNLAP

Jane - Pesitz MónikaPataki Gyűrű-díjas

Blanche, Nyugati Boszorkány - Kalmár Zsuzsa

Elvira, Anya, Pincérnő, Északi Boszorkány, Gyáva Oroszlán - Fülöp Tímea

Shelby, Madárijesztő, Hang, Öregember - Hajdú Tamás

Billy, Apa, Bádogember - Baráth Attila


Díszlettervező: Libor Katalin m.v. és Galambos Péter m.v.

Díszlettervező-asszisztens: Kocsis Valéria

Jelmeztervező: Libor Katalin m.v.

Dramaturg: Ernyei Bea m.v.

Zene: Pegazusok Nem Léteznek

Korrepetitor: ifj. Kucsera Géza

Rendezőasszisztens/súgó/ügyelő: Kulhanek Edina

Rendező: Galambos Péter m.v.

JÁTÉKIDŐ: 2 ÓRA 40 PERC EGY SZÜNETTEL